Monday, June 22, 2009

Agen-agen HPA

Sila hubungi agen-agen HPA kami di kawasan-kawasan berikut yang berdekatan dengan anda:

Kuala Terengganu, Terengganu
1. Puan Rabiah - 013-973-3156
2. Puan Rahayu - 019-941-3966

Sungai Petani, Kedah
1. Cik Norhayati - 013-270-9275 / 014-316-3240

Lawas, Sarawak
1. Puan Sazlina - 019-799-9330

Skudai, Johor
1. Puan Suaida - 019-723-0049

Shah Alam, Selangor
1. Puan Rabita - 012-232-0276
2. Encik Salleh - 012-228-3305

Thursday, June 11, 2009

Peluang Menambah Pendapatan

PELUANG MENAMBAH PENDAPATAN BERSAMA HPA
Marilah bersama-sama saya menjalankan muamalah yang unik serta berlandaskan syariat Islam ini. HPA telah membuka peluang yang seluas-luasnya untuk anda menjadi pengedar HPA bagi menjayakan perniagaan ini dan sudah tentu HPA menawarkan satu pendapatan yang bukan sahaja menarik dan lumayan tetapi yang paling penting adalah barakah.

Kenapa barakah? Pertama, sebagai Muslim sejati, HPA sentiasa memastikan perniagaan yang ditawarkan ini bebas sama sekali dari amalan riba. Kedua, HPA tidak akan bersyubahat dan akan memastikan sumber bahan mentah yang digunakan adalah tidak bertentangan dengan syarak. Seterusnya HPA akan menentukan para pekerja dan pengedar mematuhi etika sebagai Muslim sejati supaya kita semua, InsyaAllah akan mendapat perlindungan dan dimurahkan rezeki dimana juga kita berada.

Wednesday, June 10, 2009

Pesanan dan Bayaran

Untuk membuat pesanan produk, ikuti langkah ini :

1. HUBUNGI SAYA :
a) Telefon bimbit : 012-232-0276 atau
b) E-mail : rabieta@gmail.com

2. KAEDAH BAYARAN :
a) Bank Bumiputra Commerce Berhad atau
b) Maybank Berhad

3) HUBUNGI SAYA SETELAH ANDA MEMBUAT BAYARAN.

Nota :
1) The charges varies depending on weight and size. The range is within RM5-RM10.

Sos Cili Thai, Sos Cili, Sos Tomato HPA


Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 3.30
Sabah & Sarawak: RM 3.80

============================================
Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Sos HPA Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Bukan hanya sedap dan lazat tetapi jauh berkhasiat daripada sos-sos yang lain dipasaran. Ini adalah kerana sos cili kita tidak menggunakan sebarang pewarna dan diproses terus dari cili dan tomato. Perbuatan sebahagian besar industri sos yang memasukkan pewarna bagi mendapatkan kilauan merah cili boleh mendatang masalah kesihatan dalam jangkamasa yang lama.

Pewarna dikatakan salah satu bahan yang menyebabkan berlakunya kanser. Dalam ertikata yang lain pewarna tidak menjadi darah dan daging dalam tubuh badan. Orang yang ada kanser payudara sangat bahaya dengan kehadiran pewarna terutama pewarna yang ada pada belacan/terasi(indon) kerana ia menjadi penggalak/pemacu(ind) pertumbuhan kanser. Inilah kesan pewarna dalam makanan dan kelebihan sos kita untuk kesihatan. Insya-Allah.

Keriangan bersama RFC.
Rata-rata orang menyatakan mereka menjadi gembira selepas makan di RFC,kenapa?Ini adalah disebabkan Sos Cili RFC.Selain dari tidak mengandungi pewarna makanan ,ia juga membantu untuk penjagaan emosi.Kajian menunjukan cili mengandungi “capsaicin” yang bertindak untuk membebaskan hormon endofin dalam otak.
Sebab itulah apabila anda keluar dari RFC anda akan gembira berbanding daripada sebelumnya .InsyaAllah.

Perencah Alami


Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 12
Sabah & Sarawak: -

===================
Panduan/Petua/Artikel Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA Berkaitan Perencah Alami

Balm Pala dan Perencah Alami
Dua produk lagi telah siap untuk di pasarkan bagi tujuan seperti berikut:
1. Balm Pala - sejenis balm aromatik yang memberi kelegaan kepada penafasan terutama pada anak-anak kecil, melegakan sakit pinggang, ruam-ruam, pening dan loya, gatal digigit serengga dan nyamuk serta tujuan melegakan lenguh-lenguh sendi.

2. Perencah Alami - sebagai peganti kepada perencah ikan bakar yang kebanyakanya menggunakan plasma darah yang tidak halal.perencah alami di buat dengan penggunaan paling minimum bahan awet boleh dijadikan perencah serbaguna termasuk, nasi goreng, ikan dan daging bakar, mee udang, kotew goreng dan semua masakan sebagai perasa atau kuah. lazat dan sumber kesihatan kepada pengguna.

Selamat Mencuba, Produk Halal Tanggungjawab bersama.

Jem Roselle

Keterangan produk ini akan dikemaskini kemudian.

Harga :
Semenanjung Malaysia : RM 12
Sabah & Sarawak: RM 15

Ayam Kampung Organik

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 22
Sabah & Sarawak:

Beras Perang Organik

Berat: 2 kg

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 15
Sabah & Sarawak:

========================================

Panduan/Petua/Artikel Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA Berkaitan Beras Perang Organik

Beras perang organik
Salah satu produk baru yang sedang dipasarkan ialah beras perang. Khasiat beras perang sangat nyata terutama pada pesakit kencing manis kerana ia tidak meningkatkankan glukos dengan mendadak. Sesuatu yang menarik ialah beras perang juga bersifat diuretik yang akan bertindak membersihkan buah pinggang dan ia sesuai untuk gaut, batu karang, UTI, demam, makanan untuk orang sakit dan lain-lain lagi.

Produk ini telah mula diedarkan dipasaran. Dapatkan segera!

Tepung Herba RFC


Tepung Radix Fried Chicken

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 12
Sabah & Sarawak:

Aiskrim Toyyibah HPAUlasan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA Berkenaan Aiskrim Toyyibah

Ais Krim Toiyibah
Telah mula beredar dipasaran. Beberapa buah cawangan telah membuat persediaan untuk pembelian Freezer. Selain daripada makan bersama pisang, aiskrim tersebut juga boleh ditaburi dengan badam atau kismis . Teksturnya yang halus memberikan sedikit perbezaan antara aiskrim toiyibah dengan aiskrim yang lain. Perasa kopi radix mengandungi 7 herba dan disediakan sedikit pahit bagi tujuan kesihatan. Diluar negara mereka lebih suka aiskrim yang agak pahit dibandingkan dengan yang manis.

Sate Ayam Organik HPA

1 bungkus sate mengandungi 20 cucuk. Ia disertakan sekali dengan kuah sate. Hanya perlu panaskan sahaja.
Ulasan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA Berkenaan Sate HPA

Sate Radix
Minggu ini (Mac) kita akan mula mengedarkan sate organik HPA dipasaran dalam bentuk sejuk beku. Walaupun harganya agak tinggi sedikit tetapi ianya menggunakan ayam organik HPA dan selepas ini sate kambing dan lembu organik juga akan dikeluarkan. Produk ini boleh dimasukkan dalam menu kenduri kendara sama seperti ais krim.

Menu ini telah di hidangkan kepada PJS semasa perasmian kilang kopi di Jejawi Perlis. Sate ini juga disediakan dalam sediaan separuh masak hanya perlu dipanaskan didalam oven sahaja sebelum dihidangkan. Selamat mencuba resepi organik kita bersama.

Multi Vitamin Scrub Mask


Multi Vitamin Scrub Mask (Masker Lulur Bervitamin)
Lulur dan Masker 2 dalam 1 ini memulihkan tekstur kulit, menyerikan wajah, menggalakkan pertumbuhan sel baru, menegang dan melembap.

Mengandungi Vitamin E, Vitamin C, B-Kompleks, Centella Asiatica, Puraria mirifica, Areca catechu, Enzim Betik dan Sepang. Sesuai untuk semua jenis kulit kecuali kulit bermasalah.

CARA PENGGUNAAN:
Sapukan Multi-Vitamin Scrub Mask ke seluruh muka dan leher. Biarkan selama 10-15 minit kemudian basahkan jari dan usap secara memutar untuk menanggalkan lapisan kulit mati sebelum dibilas. Ikuti dengan Penyegar. Gunakan 1-2 kali seminggu.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 59
Sabah & Sarawak: RM 64

Body Scrub

Body Scrub
Produk ini mempunyai pelembap yang sangat baik. Gunakan skrub ini dan gosokkan secara lembut ke atas kulit bagi menghapuskan sel-sel kulit mati. Ia mampu menenangkan, memperbaiki serta melembutkan kulit agar kulit akan kelihatan segar semulajadi.

Fungsi/spesifikasi:
1. Menanggalkan serpihan kulit mati yang terkumpul pada permukaaan kulit.
2. Mengembalikan seri kulit dan mengembalikan kulit yang sihat secara semulajadi.
3. Menyegarkan dan melembutkan permukaan kulit.
4. Menghalusi kulit melalui nutrien penting yang terdapat pada skrub.

Cara Penggunaan:
Skrub muka ini sesuai digunakan dua kali seminggu bagi kegunaan rumah dan sebelum perawatan kulit dilakukan di salon professional. Letakkan sedikit skrub badan ke atas tapak tangan, selepas itu gosok secara lembut pada kulit dan sekitarnya. Bersihkan ia dengan air suam atau air biasa. Akhir sekali, keringkan dengan tuala.

Harga :
Semenanjung Malaysia : RM 15
Sabah & Sarawak: RM 18

Bedak Sejuk (Awana, Jasmin, Tompok Hitam)

Bedak Sejuk HPA ini mempunyai 3 jenis iaitu Bedak Sejuk Awana, Bedak Sejuk Jasmin dan Bedak Sejuk Tompok Hitam. Harga dan Nilai Mata untuk semua produk ini adalah sama. Sila rujuk maklumat di bawah.

Cara guna Bedak Sejuk ini adalah sama seperti menggunakan produk bedak sejuk lain di pasaran.
Keterangan lanjut tentang kelebihan produk ini akan dikemaskini kemudian.

Harga :
Semenanjung Malaysia : RM 25
Sabah & Sarawak: RM 30

Krim Pelangsing Badan


Diperkaya dengan bahan aktif dan ekstrak tumbuhan terpilih, Krim Pelangsing Badan (Slim & Firm Cream) keluaran HPA berguna untuk membantu memecahkan lemak dan melangsingkan tubuh badan. Gunakan setiap hari selepas mandi pada kulit yang kering.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 48
Sabah & Sarawak: RM 53

Brightening Night Cream


Brightening Night Cream (Krim Pencerah Malam)
Krim pencerah malam adalah pelembap yang dirumus khas untuk melindungi kelembapan pada kulit, memulih, menegang, mengurangkan tanda-tanda penuaan, melicin, memperbaiki tekstur dan melembutkan kulit.

Mengandungi Chamomile, Ekstrak Yis, Ekstrak Oat, Gandum dan Barli, Ekstrak Saxifraga, Vitamin E, Centella Asiatica, Ekstrak Scutellaria, Puraria Mirifica, Sepang, Areca Catechu, Ekstrak Portulaca, Ekstrak Anggur dan Mulberi.

CARA PENGGUNAAN:
Selepas menggunakan Intensive Brightening Essence ratakan Brightening Night Cream ke seluruh muka kemudian usapkan dengan perlahan-lahan. Gunakan pada setiap malam.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 69
Sabah & Sarawak: RM74

Calming Fluid (Penyegar)


Calming Fluid (Penyegar)
Gel berasaskan air yang inovatif. Mengandungi Chamomile, Aloe Vera, Centella Asiatica, Puraria Mirifica, Areca Catechu, Ekstrak Portulaca, Enzim Sepang dan Betik yang melembutkan, menegangkan dan mencerahkan kulit.

Sapu dengan nipis setiap kali selepas membersih diikuti dengan Esen Pencerah Intensif dan Pelembap. Sesuai untuk semua jenis kulit.

CARA PENGGUNAAN:
Gunakan pada waktu pagi dan malam selepas membersihkan muka dengan Brightening Cleansing Gel. Usapkan di bahagian muka dan leher dengan urutan ke atas.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 33
Sabah & Sarawak: RM38

Foot Lotion


Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 25
Sabah & Sarawak: RM 30

Anti Pimple Cream


Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 25
Sabah & Sarawak: RM 30

Body Hydrating Lotion


Body Hydrating Lotion (Losyen Badan)
Dirumus khas untuk melembap, melembut, menegang, mencerah dan menghaluskan kulit. Sapukan pada tangan dan seluruh badan.

Mengandungi Vitamin E, B-Kompleks, Centella Asiatica, Puraria Mirifica, Areca Catechu, Enzim Betik dan Sepang.

CARA PENGGUNAAN:
Gunakan setiap hari pada kulit yang kering pada bila-bila masa. Untuk kesan yang optima gunakan setiap kali selepas mandi. Sapukan di tangan, kaki dan seluruh badan.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 25
Sabah & Sarawak: RM30

Brightening Cleansing Gel


Brightening Cleansing Gel (Gel Pembersih Muka)
Dirumus khas dengan kombinasi herba dari Centella Asiatica, Puraria Mirifica, Areca Catechu, Enzim Betik dan Sepang. Pembersih muka tanpa sabun ini menanggalkan kotoran, melegakan, menegangkan dan mencerahkan kulit.

Dengan menggunakannya sedikit sahaja, gosokkan pada tangan yang basah dan sapukan pada muka dan leher dengan urutan yang lembut. Bilas dan diikuti dengan penyegar. Sesuai untuk kulit kombinasi dan normal ke berminyak.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 25
Sabah & Sarawak: RM30

Herba Senggugut


Keadaan haid yang tidak menentu serta terasa sakit sering dihidapi oleh para wanita. Herba Senggugut amat sesuai untuk wanita yang menghadapi masalah ini dan juga bagi wanita yang gagal untuk mengandung. Herba Senggugut dapat bertindak menyuburkan hormon astrogen yang diperlukan oleh para wanita. Produk ini boleh diamalkan oleh semua wanita yang sudah baligh.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :
1. Hibiscus Rosasinensis
2. Vitex Pubscens

Dos :
Amalkan 2 kapsul pada waktu pagi dan 2 kapsul pada waktu malam.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM 22
==========================================

Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Senggugut Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Senggugut
Sakit ketika kedatangan haid boleh disembuhkan dengan mengambil sinergi seperti dibawah:
1. Paramaria - 2 X 3
2. Tuju angin - 2X 3
3. Senggugut - 2 x 3

InsyaAllah senggugut tidak akan berulang dan banyak testimoni yang diberikan oleh pengguna sehinggakan kita boleh katogorikan sinergi ini sebagai sinergi yang mempunyai keberkesanan melebihi 90%. Disamping itu juga terdapat kes ketumbuhan seperti fibriod yang menjadi semakin kecil. Biiznillah.

Senggugut
Kesakitan apabila kedatangan darah haid (senggugut) merupakan satu keluhan yang sering ditanya dalam KPJ. Dalam pemerhatian saya ada pasangan yang tidak mendapat cahaya mata mungkin ada hubunganya secara langsung atau tidak dengan masalah senggugut.Ini dapat dilihat apabila senggugutnya hilang, si isteri didapati mengandung.

Kalau hanya untuk menghilangkan kesakitan senggugut, anda boleh menggunakan sedikit(hujung jari) kapur makan yang dimasukan dalam air teh biasa dan minum,InsyaAllah akan beransur-ansur sembuh dengan izin Allah.Namun bagitu bagi pasangan yang tidak mendapat cahaya mata hendaklah mengambil ubat periuk senggugut dahulu dan kemudian mengambil set kesuburan lelaki dan set kesuburan perempuan.

Set kesuburan lelaki ialah Radix kapsul,Omega 3,EQ minda,roselle dan tuju angin dan set kesuburan wanita pula ialah Paramaria plus,omega 3,roselle dan spirulina . Jika “infertiliti” itu disebabkan oleh logam berat (rambut gugur,gatal-gatal kulit dan kuku rosak)sebaiknya menggunakan “deep cleansing” sebagai tambahan.

Paramaria Plus


Paramaria Plus merupakan ramuan terbaik untuk wanita kerana ia mengandungi Kayu Serapat (Paramaria Leavigata) yang mengandungi minyak asiri cautchouc dan getah perca, berfungsi untuk mengencangkan rahim khusus apabila wanita tersebut bersalin atau menghadapi masalah rahim turun. Produk ini amat sesuai untuk wanita yang mengalami sakit pinggang, letih, kesemutan pada kaki dan tangan. Herba ini juga boleh digunakan untuk wanita yang akan memasuki alam pernikahan.

Produk ini tidak sesuai diamalkan oleh wanita hamil.

Sinergi terbaik :
1. Keputihan: Paramaria Plus + Keputihan + H.B
2. Kanser Rahim : Paramaria Plus + Shark Cartilage Plus3
. Bersalin: Paramaria Plus + Herba Tuju Angin
4. Senggugut: Paramaria Plus + Senggugut

Khasiat Paramaria Plus :
1. Melancarkan haid
2. Awet muda
3. Menghilangkan keputihan dan gatal pada kemaluan
4. Menghilangkan sakit pinggang
5. Menguatkan rahim
6. Menguatkan tulang
7. Manghaluskan kulit
8. Melambatkan menopous
9. Kebahagian rumah tangga

Komposisi (75 Kapsul per botol) :
1. Paramaria Legivata
2. Ardisa Crispa
3. Morinda Eliptica
4. Labisia Pothonia
5. Cinnamomum Iners

Dos :
Produk ini boleh diamalkan oleh semua wanita yang sudah baligh. Wanita antara 15 - 20 tahun 3 kapsul sehari. Wanita sesudah kahwin 8 kapsul sehari. Wanita Menopouse (putus haid) juga digalakkan mengamalkannya.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM 22
Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Produk Paramaria Plus Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Senggugut
Sakit ketika kedatangan haid boleh disembuhkan dengan mengambil sinergi seperti dibawah:
1. Paramaria - 2 X 3
2. Tuju angin - 2X 3
3. Senggugut - 2 x 3

InsyaAllah senggugut tidak akan berulang dan banyak testimoni yang diberikan oleh pengguna sehinggakan kita boleh katogorikan sinergi ini sebagai sinergi yang mempunyai keberkesanan melebihi 90%. Disamping itu juga terdapat kes ketumbuhan seperti fibriod yang menjadi semakin kecil. Biiznillah.

Az-Zahraa Corset (Bengkung Tujuh Meter)

Produk terbaru keluaran HPA yang menjadi alternatif kepada barut berherba. Merupakan Bengkung Tradisional Jawa dengan saiz ukuran pinggang sehingga 40 inci. Ianya mempunyai dua tali di kedua belah kiri dan kanan bagi memudahkan pemakaian oleh kaum wanita amnya dan ibu bersalin khususnya.

Keistimewaan Corset:
1. Diperbuat daripada kain belacu yang tebal tetapi lembut dan selesa dipakai.
2. Pemakaian bengkung membantu menjaga kedudukan organ dalaman wanita semasa melakukan pergerakan dan aktiviti berat
3. Menjaga postur tubuh, membetulkan tulang belakang, memulihkan pembentukkan pinggul dan tulang pelvik
4. Sesuai dipakai bila-bila masa
5. Ukur lilit bengkung telah direka untukukuran pinggang sehingga 40 inci
6. Menegangkan kembali otot-otot perut
7. Membantu mengawal selera makan

Kaedah penggunaan:
1. Sapukan minyak barut ke bahagian perut, pinggang dan pinggul selepas urutan
2. Bengkung diletak mengelilingi kawasan perut dan diikat dengan kejap bermula dari bahagian bawah ke atas
3. Dinasihatkan memakai bengkung selama 44 hari sehingga 100 hari
4. Bagi yang menjalani pembedahan, bengkung digunakan hanya setelah sembuh dari kesan pembedahan
5. Cuci bengkung sebelum digunakan
6. Cara pemakaian bengkung ada disertakan pada produk

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 50
Sabah & Sarawak: RM 55

Set Kosmetik HPA


Ini adalah set kosmetik HPA yg mengandungi 7 produk di dalamnya. Produk-produk tersebut ialah:
1. BRIGHTENING CLEANSING GEL (75g)
- harga: RM 28

2. CALMING FLUID (TONER) (50g)
- harga: RM 33
3. LIGHT MOISTURE BALANCE (75g)
- harga: RM 49
4. MULTI VITAMIN SCRUB MASK (60g)
- harga: RM 59
5. BRIGHTENING NIGHT CREAM (50g)
- harga: RM 69
6. INTENSIVE BRIGHTENING ESSENCE (30g)
- harga: RM 99
7. BODY HYDRATING LOTION (100g)
- harga: RM 25
Penerangan tentang cara penggunaan produk ini ada terdapat pada setiap produk. Dicadangkan agar menggunakannya selama 10 hari berturut-turut untuk mendapatkan kesan yang lebih baik.
Info tambahan:
CARA MENGGUNAKAN PRODUK
1. Guna Centella White dengan istiqamah
2. Setiap pagi dan malam
3. Gunakan dengan cara yang betul dan teratur
4. Gunakan span muka untuk mendapatkan kebersihan yang maksimum
5. Kesan yang hebat dapat dilihat dalam masa 60 hari penggunaannya

PERINGATAN
1. Jika terjadi jerawat selepas penggunaan produk:
Sapu muka dgn madu 2x seminggu
Minum air 8 gelas sehari
Jgn terlalu lama ‘masage’ muka
Lebihkan pemakanan vitamin c
Pastikan tidak sembelit
Mask muka dgn spirulina 1x seminggu

2. Dengan penggunaan yang betul anda akan dapat hasil yang memuaskan.
Harga (1 Set):
Semenanjung Malaysia: RM 362
Sabah & Sarawak: RM 392

Barut Berherba


Barut yang mengandungi herba-herba terpilih digunakan untuk tujuan seperti berikut:-
1. Untuk ibu lepas bersalin. Barut ini bertindak untuk mengempiskan dan mengembalikan bentuk badan yang asal.
2. Membantu mengecutkan saluran peranakan dan mengekalkan kewanitaan.
3. Memulihkan tenaga selepas bersalin.
4. Melancarkan perjalanan darah.
5. Mengeluarkan lemak berlebihan yang terdapat pada bahagian perut.

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 30
Sabah & Sarawak: RM 35
Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Barut Berherba Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Barut Berherba
Digunakan untuk wanita lepas bersalin,melawaskan buang air besar,masalah angin dalam perut dan lain-lain lagi. barut ini menggunakan daun lemuni,jintan manis dan rempah ratus sebagai bahan utamanya.

Pemakai akan merasai sedikit panas hasil dari rempahan yang digunakan dan terlebih baik jika dilumuri dengan minyak barut atau minyak but-but terlebih dahulu. Jika minyak but-but di masak dengan bawang putih ia akan menjadi lebih berkesan. InsyaAllah.

Set Bersalin HPA


SET BERSALIN - 8 PRODUK BERMUTU DALAM 1
Set bersalin adalah ramuan yang lengkap khusus untuk wanita yang baru melahirkan anak. Set ini dirumus khas untuk khasiat seperti berikut:-
1. Mengelakkan masalah kebas kaki dan tangan. Keadaan ini berlaku oleh pendarahan yang banyak semasa melahirkan anak sehingga tubuh badan menjadi sejuk.
2. Mempercepatkan kesembuhan dan merawat luka dan pendarahan semasa melahirkan anak.
3. Mengembalikan kekuatan yang hilang akibat pendarahan semasa melahirkan anak.
4. Mengecutkan rahim dan mengembalikan kepada keadaan yang normal.
5. Menghilangkan sakit batu meriyan.
6. Membantu untuk mengeluarkan angin dalam badan.
7. Membantu melawaskan pembuangan air besar.
8. Mengatasi masalah bayi kembung perut, senak dll.

Set bersalin mengandungi:-
Minyak Barut (2 unit)
Gunakan minyak ini untuk mengelakkan kemasukan angin. Sapukan pada seluruh tubuh terutama di perut serta sendi-sendi yang lenguh.

Minyak Bayi (2 unit)
Gunakan pada bayi untuk senak, kembung perut, sering menangis pada waktu malam. Sapukan pada perut dan dada.

Teh Herba (1 unit)
Minuman berherba yang bertindak sabagai penyembuh luka dalam dan juga berkhasiat untuk mengembalikan kesihatan dan kesegaran.

Ubat Periuk (4 bunjut X 12 hari)
Rebus 1 bunjut bersama dengan 600ml air dengan api yang perlahan sehingga mendidih. Minum 1 cawan teh untuk 2 kali sehari pada pagi dan petang. Satu bungkus boleh diminum selama 3 hari.

Kapsul Wanita A & B
Diambil selepas meminum ubat periuk. Amalkan satu kapsul A dan satu kapsul B setiap malam.

Ubat Basuh (Kegunaan Luar)
Rebus ubat ini dengan air melebihi sukatan herba yang sedia ada dengan api yang perlahan. Basuh di kawasan peranakan setiap pagi selama satu minggu selepas hari ke-40 selepas bersalin.

Spirulina
Digunakan untuk menghindari sembelit, memperbaiki penghadaman dan penyerapan. Spirulina juga bertindak sebagai pencuci kolon dan sekaligus mengeluarkan keracunan dalam badan. Selain itu, spirulina juga memberi tenaga. Amalkan 2 kapsul pada waktu pagi dan 2 kapsul pada waktu malam selepas makan.
Tambahan Info:

1. Ubat Periuk (4 bunjut)
-menggunakan campuran pelbagai herba terpilih seperti pokok kacip fatimah bagi mengembalikan perca peranakan wanita dan membersihkan darah nifas.
Peringatan : 1 bunjut untuk 3 hari sahaja. Diambil selepas 3 hari bersalin bermula hari keempat hingga hari ke – 15. Minum 3 kali sehari iaitu sebanyak setengah cawan teh biasa. Ubat ini akan mengeluarkan banyak darah nifas yang kadang kala berketul-ketul.

2. Herba Sihat Wanita A dan Herba Sihat Wanita B
- Bermula pada hari ke- 16. Cara pengambilan – Herba Sihat Wanita A ( I pagi dan 1 malam) dan Herba Sihat Wanita B juga dalam dos yang sama.

3. Spirulina
- 1 kapsul pada waktu pagi dan 1 kapsul malam. Penggunaan selama 15 hari bermula pada hari ke- 4 hingga hari ke- 19.

4. Minyak Barut
- Penggunaan minyak barut adalah untuk mencegah kemasukan angin. sapu minyak barut pada perut dan ari-ari serta sendi-sendi yang lenguh seperti betis dan kaki. Minyak ini amat sesuai digunakan sebagai minyak urut.

5. Minyak Bayi
- Gunakan minyak ini untuk senak dan kembung dan sebagai minyak urutan bayi.
6. Teh Herba
- Diramukan daripada pokok Cantella asiatica (pegaga) untuk membantu mempercepatkan penyembuhan luka dalaman dan merawat penyakit kuning. Masukkan satu uncang teh ke dalam segelas air suam dan tutup gelas tersebut dan minum selepas 10 minit pada hari pertama selepas bersalin. Teh herba ini juga baik untuk kesegaran badan dan mengelakkan daripada sembelit. Satu kotak mengandungi 35 uncang untuk lebih sebulan.

7. Ubat Basuh
- Hendaklah digunakan selepas 40 hari bersalin. Rebus ubat basuh dengan api yang perlahan. Basuh di kawasan peranakan setiap pagi selama 7 hari berturut-turut.

**Sebagai tambahan ibu-ibu amat digalakkan menggunakan Herba Barut sebagai pelengkap set bersalin yang mengandungi herba yang bertindak sebagai pelawas, mengecutkan peranakan, mencegah kemasukan angin ke ruangan peranakan dan baik untuk mencegah fibroid.

Puluhan ribu ibu-ibu telah mengamalkan set bersalin HPA dan kadar pengulangannya amat tinggi yang membuktikan kemujaraban produk ini. Gunakannya dengan penuh keyakinan demi mengembalikan kemudaan tubuh dan kebahagiaan rumah tangga.

Harga :
Semenanjung : RM85
Sabah/Sarawak : RM95

Bedak Herba Untuk Wajah


BEDAK AWANA
Bedak awet wajah ini di dapati di dalam bentuk ‘powder’ dan ianya diadun bersama dengan bedak sejuk dan sejenis tumbuhan Kayu Sepang (Caesaipinia spp) yang dapat menanggalkan kulit-kulit yang mati pada muka.Sel-sel kulit muka akan mati dalam tempoh 1 minggu. Jika lapisan yang mati ini tidak ditanggalkan, kulit muka akan di dapati tidak berseri dan nampak tua. Proses membuang sel-sel mati inilah yang melambatkan ketuaan ini. Bedak ini perlu dicampurkan dengan air dan boleh digunakan seperti penggunaan ‘musk’ pada muka atau seperti bedak sejuk. Bedak Awana ini tidak boleh digunakan oleh mereka yang ada jerawat.

BEDAK DELIMA
Bedak ini merupakan persediaan herba untuk menghilangkan penyakit kulit seperti ruam, gatal-gatal badan, kudis, makan air dan lain-lain. Bedak ini menggunakan herba pegaga (Hydrocotyle Asiatica), Punica Granatum, Oryza Sativa dan Delima (Jasminum Sambac). Bedak Deliam ini perlu dicampurkan denagn air dan disapu pada tempat yang terkena jangkitan kulit. Jika tempat yang terkena jangkitan itu berair, maka penggunaan bedak ini tidak perlu dicampur air. Untuk mendapatkan kesan yang maksima sila ambil bersama Coscinium Plus, Herba Tuju Angin dan Teh Herba sebagai amalan pemakanan harian. Hampas Teh Herba boleh digunakan sebagai sampingan.

BEDAK JASMIN
Bedak ini telah diadunkan dengan tumbuhan ubatan Pokok Tengkuk Biawak (Ficus Calicarpa) dari famili Urticaceae. Bahan aktif dalam tumbuhan ini benar-benar dapat mengecutkan jerawat dan menghilangkannya. Bedak ini perlu dicampurkan bersama air dan digunakan sebagai ‘musk’ selama 1 jam. Selepas dibilas dengan air suam dan diwapkan, gunakan bedak ini seperti penggunaan bedak sejuk dan biarkan semalaman.Untuk mempercepatkan proses pemulihan amalkan bersama Coscinium Plus, Teh Herba dan Madu Asli.

BEDAK TOMPOK HITAM
Menghilangkan tompok hitam bukanlah satu perkara yang mudah. HPA yang membuat kajian terhadap penyakit ini telah menemukan sejenis tumbuhan yang mujarab iaitu Ubi Gadung. Bedak ini perlu dicampurkan dengan air dan boleh digunakan secara ‘musk’ atau seperti penggunaan bedak sejuk. Ia perlu diamalkan berterusan sehingga hilang tompok hitam tersebut. Untuk mempercepatkan kesembuhan, sila gunakan bersama Coscinium Plus, Teh Herba, Minyak Pati Sepang dan Bedak Awana.

Komposisi (50 gram per botol) :
Bedak Awana :
Kayu Sepang (Caesaipinia spp)
Bedak Delima :
Pegaga, Punica Granatum, Oryza Sativa, Delima
Bedak Jasmin :
Pokok Tengkuk Biawak (Ficus Calicarpa)
Bedak Tompok Hitam :
Ubi Gadung

Harga :
Semenanjung : RM10 per botol
Sabah/Sarawak : RM12.50 per botol
Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Bedak Tompok Hitam Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Menghilangkan tompok hitam
Tompok hitam dimuka (freckles/jeragat) boleh dihilangkan menggunakan kombinasi bedak tompok hitam dan minyak sepang.Sapukan adunan itu 2 atau 3 kali sehari terutama waktu pagi atau malam.InsyaAllah dalam tempoh seminggu tompok hitam akan hilang.Disamping itu jangan lupa pengambilan omega 3 (kapsul/soft gel).

Lady Cheer


PEMBERSIH KHAS UNTUK WANITA
Rumusan istimewa daripada ekstrak SIREH dan MANJAKANI bertindak membersih bahagian kewanitaan anda secara semulajadi agar lebih segar, harum dan yakin sepanjang hari.
Kelebihan Produk :
1. Merawat keputihan
2. Merawat kegatalan pada bahagian vagina
3. Melancarkan perjalanan haid
4. Penyubur kandungan wanita
5. Mengecut dan merawat kembali vagina

Kelebihan Herba :
Sireh (Piper betel)
1. Merawat keputihan dengan merencatkan perkembangan kulat (Candica Albican) penyebab keputihan.
2. Antiseptik untuk mengubati gatal dan alahan pada kulit serta ruam.
3. Melancarkan perjalanan haid dan penyubur kandungan/rahim wanita.

Manjakani (Croton caudatum)
1. Sebagai elemen perawat dinding vagina.
2. Membuang lendir dan partikal asing pada vagina.
3. Menstabilkan pH vagina.
4. Mengecutkan vagina serta merawat kembali saluran peranakan.
5. Membantu metabolisma dengan mengekalkan Vitamin E pada epidermis.

Serapat (Parameria laevigata)
1. Merawat saluran peranakan dengan mengimbangi pH serta keasidan vagina
Dengan beberapa titis sahaja anda akan merasai perbezaannya. Mulai hari anda sebagai wanita anggun penuh keyakinan!!!

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 18
Sabah & Sarawak: RM 22

Herba Keputihan


Keputihan atau Leukorhea adalah sejenis penyakit yang dihidapi pada faraj wanita. Ia berbentuk lendir berwarna putih yang berbau busuk dan akan mengakibatkan gatal. Wanita yang menghadapi masalah ini akan menunjukkan tanda-tanda pucat pada wajahnya dan sering mengalami keletihan. Emosi wanita tersebut akan mudah terganggu. Keputihan juga akan mengakibatkan rahim wanta tersebut menjadi kendur dan sekaligus menurunkan keinginan nafsu seks.

Produk ini boleh diamalkan oleh semua wanita yang sudah baligh.
Komposisi (75 Kapsul per botol) :
Melastoma Malabathricum
Dos :
Amalkan 2 kapsul pada malam dan 1 kapsul pada waktu pagi. Amat baik jika disinergikan dengan H.B atau Teh Herba.

Harga :
Semenanjung Malaysia: RM 20
Sabah & Sarawak: RM 22

Minyak Pati Sepang


Minyak Pati Sepang ini menggunakan ramuan Kayu Sepang tanpa sebarang adunan bahan kimia moden. Ia dirumus khas untuk perawatan kulit muka terutamanya bagi menghilangkan tompok hitam, menghaluskan kulit dan membuang kotoran di muka.

Antara keistimewaan Minyak Pati Sepang ialah:-
1. Menanggalkan dan membuang sel-sel kulit yang telah mati pada lapisan kulit agar tidak terkumpul.
2. Mengelakkan terjadinya jerawat akibat daripada penebalan kulit dan penyumbatan liang-liang kulit.
3. Membersihkan kulit secara mendalam hingga ke liang kulit.
4. Sinergikan bersama Bedak Awana atau Tompok Hitam atau Jasmin sebagai butiran kasar yang dicampur untuk tujuan scrub.
5. Menghaluskan permukaan kulit.
6. Merangsang pertumbuhan sel-sel yang baru dan masih segar.
Komposisi (75 ml per botol) :
Kayu Sepang

Dos :
Campurkan Minyak Pati Sepang dengan Bedak Awana menjadi ‘Cleanser’, oleskan ke bahagian muka dan biarkan selama 2 jam. Bersihkan dengan menggunakan kapas kecantikan atau sabun khusus untuk wajah. Lakukan setiap malam menjelang tidur, dalam seminggu, InsyaAllah wajah anda menjadi putih, bersih, kencang dan berseri. Untuk memperolehi hasil yang lebih cepat, ambil Paramaria Plus, pagi 2 kapsul malam 2 kapsul.
Harga :
Semenanjung : RM10
Sabah/Sarawak : RM12.50
Panduan/Petua/Artikel Berkaitan Minyak Pati Sepang Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA

Menghilangkan tompok hitam
Tompok hitam dimuka (freckles/jeragat) boleh dihilangkan menggunakan kombinasi bedak tompok hitam dan minyak sepang.Sapukan adunan itu 2 atau 3 kali sehari terutama waktu pagi atau malam.InsyaAllah dalam tempoh seminggu tompok hitam akan hilang.Disamping itu jangan lupa pengambilan omega 3 (kapsul/soft gel).

Madu Asli


Madu Asli HPA diambil dari Timur Tengah (padang pasir) amat baik untuk dijadikan sebagai makanan kesihatan kerana kualitinya ynag tinggi dimana kadar kelembapan air di bawah 20%. Madu ini diambil dari lebah yang menggunakan pokok kurma, tin dan zaitun.
Di dalam Surah An-Nahl: Ayat 68-69 yang bermaksud; " Dan Tuhanmu mewahyukan kepada lebah : "Buatlah sarang di bukit, di pokok-pokok kayu dan di tempat-tempat yang dibuat manusia. Kemudian makanlah dari setiap buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan untukmu. Dari perut lebah itu keluarlah minuman (MADU) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan manusia. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda ( Kebesaran Allah) bagi orang yang berfikir".
Terdapat juga beberapa Hadis Sahih yang menceritakan para sahabat menggunakan madu sebagai ubat. Rasulullah SAW menjadikan madu sebagai makanan sebelum sarapan pagi dengan mencampurkan dengan air. Ini terbukti oleh pakar-pakar pemakanan kesihatan amalan yang sedemikian akan membantu di dalam proses penghadaman. Oleh kerana madu ini tidak mempunyai kotoran atau racun ia memudahkan fungsi hati dan ginjal. Madu asli juga dapat menaikkan kekuatan fizikal dan mental seseorang. Untuk orang yang telah uzur dan lanjut usia dicadangkan mengamalkannya satu sudu besar setiap hari sebelum makan. Madu boleh merawat dan menyembuhkan penyakit kulit seperti jerawat, gatal-gatal, luka akibat terbakar, bisul serta kurap dengan cara menyapukan Madu Asli ke bahagian tersebut. Madu Asli boleh membantu mempercepatkan pertumbuhan kanak-kanak yang menghadapai masalah lambat berjalan. Ini terbukti dalam satu kajian iaitu seorang kanak-kanak yang menghadapi masalah tersebut dapat diselesaikan dengan mengamalkan 2 sudu kecil setiap hari selama 40 hari dan ia menunjukkan satu perubahan yang ketara pada tubuh badan dan akhirnya mampu berjalan.
Komposisi (375 gram per botol) :
Madu Asli diambil dari Timur Tengah
Dos :
Sinergikan dengan:-
1) Madu Asli + Malac/Alac = amat baik untuk memecahkan batu karang (Gallstone) dan melancarkan pengeluaran air kencing.
2) Madu Asli + Teh Herba = khasiatnya sebagai pemakanan kesihatan.
3) Madu Asli + Coscinium Plus = amat baik untuk mengatasi masalah alahan(allergy).
4) Madu Asli + Radix = dapat menambahkan tenaga dan kesuburan lelaki.
5) Madu Asli + Paramaria Plus = dapat menambahkan dan memperbaiki kesihatan wanita.

Harga :
Semenanjung : RM23
Sabah/Sarawak : RM27

Evergreen CentellaMakanan Kesihatan Abad Ini!!!
Misteri Penghuni Lembah Hunza. Laksana misteri kaum Muslim Hunza yang menghuni di lembah antara Hindu Kush dan Karakorum, di kaki gunung Himalaya, Asia Tengah. Suatu tempat yang paling tinggi kualiti udara segar di dunia! Mengamalkan cara hidup Islami semaksimanya; dengan cara pemakanan yang sihat, penuh pynutrien alamiah, menjadikan mereka diantara bangsa yang paling panjang umur di dunia. Para Saintis mengkagumi fenomena ini!

Evergreen Centella :
Mempunyai Gamma Linolenik Asid (GLA) EC yang mengandungi GLA sebagai Natural Estrogen yang melambatkan penuaan. Kesan pada kulit dapat dilihat dalam tempoh 20 hari pengambilan. Halus, bersih dan dapat menghilangkan kedut pada kulit.

Evergreen Centella :
Baik untuk Pertumbuhan Otak. Masalah keracunan di otak dapat dilihat pada tanda antara jam 11 hingga 1 (Iridologi). Otak memerlukan makanan yang seimbang bagi melakukan self-healing, self-protection dan self-cleansing. EC baik untuk orang dewasa serta anak-anak yang sering terdedah kepada makanan ringan.

Evergreen Centella :
Amat sesuai untuk pelajar. EC amat baik diberikan kepada pelajar bagi mengatasi masalah ADD (Attention Deficit Disorder). Ia akan merangsang kecekapan otak untuk lebih tumpuan sewaktu belajar. Pelajar akan lebih tenang kerana EC akan menyebabkan sistem saraf menjadi tenang (kerapkali terjadi kepada anak-anak yang banyak mengambil MSG).

Evergreen Centella :
Untuk Purifier Darah. Kita tidak mengetahui sama ada darah kita bersih dari toksid atau tidak sebelum kita mengambil EC. Selepas mengambilnya, tubuh akan bertindak balas seperti merasa mengantuk, pening, gatal-gatal badan, hidung berair atau demam. Semua gejala ini menunjukkan darah anda dipenuhi racun dan ini membuatkan kita cepat tidak bermaya.

Evergreen Centella :
Untuk Impotensi. Dalam kajian terbaru pada lelaki di beberapa negara dunia, menunjukkan kadar sperma semakin berkurangan. Ini diikuti dengan meningkatnya masalah impotensi pada lelaki. Elakkan daripada mengambil Pil Viagra - kimia yang merosakkan tubuh!!! Dengan 3 sudu EC serta 3 titis Madu akan memberikan kesan jauh lebih baik daripada Viagra. Kesan akan dapat dilihat setelah 7 hari mengamlkannya.

Evergreen Centella :
Penuh Dengan Klorofil. Selain daripada menjadi pencuci tubuh secara alami, klorofil dalam EC mempunyai molekul yang serupa dengan hemoglobin dalam sel darah merah. Baik untuk orang yang kurang darah dan ia meningkatkan kadar pengambilan oksigen. Kekurangan oksigen dapat dilihat pada zon ke 7 (Iridologi).

Komposisi :
Gabungan Pegaga dan Spirulina segar dan kaya dengan protein, lemak, karbohidrat serta pynotruien yang memenuhi keperluan tubuh, diakui sebagai makanan seimbang abad ini, mengandungi Vitamin A, B1, B2, B6, B12, E, Niasin, Inositol, Asid Pantotenik, Asid Folik, Vitamin K serta Mineral seperti Kalsium, Kalium, Magnesium, Fosforus, Besi, Kuprum, Mangan, Kobalt, Iodin dan Selenium.

Harga :
Semenanjung : RM55
Sabah/Sarawak : RM65

Teh Herba


Produk ini menggunakan herba pegaga (Hydrocotyle Asiatica). Herba yang mempunyai ciri pahit ini mangandungi antioksida (sejenis ester gluko peiranosil) yang amat baik untuk merawat luka luar (kulit) dan luka dalam (radang usus dan pendarahan otak). Teh Herba juga mujarab untuk radang tenggorokan, batuk, radang usus serta mengandungi anti oksidan yang tinggi. Kelebihan Teh Herba:-
1. Mengatasi penyakit kencing manis dan darah tinggi.
2. Mengurangi kadar lemak setelah mengambil secara berterusan selama 2 minggu. Badan akan terasa ringan dan segar.
3. Mengatasi masalah sembelit dan angin.
4. Melancarkan pembuangan air besar dan membantu mengeluarkan toksid akibat sembelit.
5. Menurunkan kadar asid urik yang berlebihan akibat penyakit kulit.
6. Menghilangkan sakit kepala akibat migrain.
7. Menghaluskan kulit dan mengatasi masalah penyakit kulit
8. Menguatkan imunisasi bagi mencegah penyakit.
9. Menguatkan sel otak dan baik untuk minda.
10. Sangat baik untuk wanita yang mengandung dan setelah melahirkan anak.
11. Mengatasi maslah kencing manis dengan menurunkan kadar glukosa dan menyembuhkan gengren.
12. Mencegah masalah kardiovaskular.
13. Baik untuk wanita yang menopouse dan osteoporosis.
Komposisi (35 uncang per kotak) :
Hydrocotyle Asiatica
Dos :
Minum sekurang-kurang 1 uncang setiap hari dan masukkan ke dalam air panas (60 darjah celcius). 1 uncang boleh menghasilkan 3 gelas. Jangan gunakan air mendidih kerana ini akan memusnahkan klorofil. Amat berkhasiat jika dicampur dengan Madu Asli.
Harga :
Semenanjung : RM20
Sabah/Sarawak : RM22

Teh Asiatica Plus


Produk ini menggunakan 2 jenis pegaga iaitu Hydrocotyle Asiatica dan Hydrocotyle Sibthorpiodes berfungsi sebagai pembakar lemak khusus kepada mereka yang ingin menurunkan berta badan. Kelebihan Teh Asiatica adalah seperti berikut:-
1. Menurunkan kadar kolesterol dan menghancurkan lemak dalam badan serta mampu menormalkan tekanan darah.
2. Membuang toksid dalam tubuh.
3. Memecahkan batu karang jika diminum bersama Malac dan Madu Asli.
4. Mengencangkan otot yang kendur (Sapukan penyakit But-But pada bahagian tersebut).
5. Mengatasi masalah anak yang mengalami kembung perut jika diambil bersama Madu Asli.
7. Meningkatkan kecergasan dan pengembangan otak.
8. Mengatasi masalah sembelit dan buasir.
9. Mengatasi migrain.
10. Mengatasi Asidosis dan Diverculata.
11. Mengatasi masalah peradangan sendi.
12. Mengatasi ghout.

Komposisi (35 uncang per kotak) :
1. Hydrocotyle Asiatica
2. Hydrocotyle Sibthorpiodes
Dos :
Minum sekurang-kurang 1 uncang setiap hari. 1 uncang menghasilkan 3 gelas. Gunakan air panas (60 celcius). Jangan gunakan air mendidih kerana ia akan memusnahkan klorofil.
Harga :
Semenanjung : RM20
Sabah/Sarawak : RM22

Kordial Roselle


Nama saintifiknya ialah Hibiscus Sabdariffa, yang merupakan tumbuhan yang amat tinggi kandungan Vitamin C iaitu melebihi daripada keluarga limau. Kelebihan pengambilan kordial Roselle ini ialah:
1. Anti Penuaan
2. Pencegah penyakit kardiovaskular
3. Pencegah kanser
4. Demam panas/selesema
5. Resdung (alahan) dan Asma
6. Stress atau sukar tidur (Insomnia)
Komposisi (1 Liter per botol) :
Jus Roselle, sirap dan bahan pengawet yang dibenarkan.
Dos :
Goncang sebelum digunakan. Campurkan 1 bahagian pati dengan 4 bahagian air mengikut rasa.
Harga :
Semenanjung : RM15
Sabah/Sarawak : RM18

Kordial Pegaga


Kordial Asiatica diperbuat daripada Pegaga segar terpilih yang bermutu tinggi. Amat baik sebagai minuman kesihatan seharian dalam bentuk sejuk dan panas. Jadikan ia sebagai minuman alternatif penghilang dahaga kepada lain-lain minuman seharian. Ia juga bertindak sebagai penawar kepada masalah berikut:-
1. Batuk
2. Buasir
3. Demam
4. Kelesuan
5. Batu Karang
Komposisi (1 Liter per botol) :
Jus Centella Asiatica, Dextrox, Sukros, Penstabil, Pewarna dan pengawet yang dibenarkan.
Dos :
Goncang sebelum digunakan. Campurkan satu bahagian pati dengan 3 bahagian air mengikut rasa.
Batuk - 1 sudu besar tanpa air
Buasir - 2 sudu besar tanpa air
Demam - Minum suam untuk kestabilan suhu badan dan pengeluaran peluh
Batu Karang - Sinergikan dengan Madu Asli sebagai pelancar air kencing.
Harga :
Semenanjung : RM15
Sabah/Sarawak : RM18

Kopi Radix - Tongkat Ali


Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang
Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. Kesannya mewujudkan kelebihan asid seperti asid urid yang menyebabkan gout. Kopi Radix akan bertindak secara diuretik (memperbanyakkan kencing) dengan melakukan pengimbangan suhu dan asid. Terdapat testimoni yang banyak yang menceritakan kelebihan penggunaan Radix yang dapat menghilangkan sakit pinggang dan lutut.
Demam Panas
Minuman Kopi Radix akan menghilangkan rasa hendak demam jika diambil pada peringkat awal kerana bahan yang terdapat dalam Radix akan meningkatkan sistem imuniti untuk membunuh kuman yang menyerang tubuh. Tindakan bioflavonoid akan meningkatkan lagi aktiviti sel-sel imuniti dengan mempercepatkan pergerakan ke tempat serangan. Minuman Kopi Radix akan menyebabkan seseorang itu kencing dengan banyak, berpeluh dan terasa dahaga. Kesan dahaga ini membuatkan seseorang pesakit itu banyak minum air di mana suhu tubuh akan kembali stabil.
Ketumbuhan
Bahan yang dikenali sebagai quassinoid yang terdapat dalam Radix merupakan bahan anti tumor yang boleh menghilangkan ketumbuhan di otak. Ini diperkuatkan lagi oleh kajian Dr. Azizah Hamid daripada Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000. Dalam kes yang sebenar, HPA mempunyai rekod menyembuhkan ketumbuhan di otak setelah pesakit diberikan Radix bersama Omega3 dan Spirulina.
Radix Untuk Kaum Wanita
Radix mempunyai bahan antioksidan yang boleh memerangkapkan radikal bebas yang menyebabkan pelabagai penyakit.Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan, lelehan cecair ini dapat dihilangkan dengan hanya meminum Kopi Radix, begitu juga dengan senggugut. Kopi Radix mempunyai kesan detoksifikasi yang boleh mengeluarkan keracunan di hati dan membetulkan perjalanan darah.Bagi wanita yang menopouse, mereka memerlukan pytoestrogen dan kalsium untuk tulangnya dan ini boleh didapati dalam Kopi Radix.
Kopi Radix Untuk Pesakit Kencing manis dan Darah Tinggi
Radix juga mengandungi betasitosterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglisemik (menurunkan paras glukos). Kekuatan gandaan diuretik menjadikan Kopi Radix juga boleh digunakan untuk merawat hipertensi.
Kopi Radix Untuk Tenaga
Kesan afrodisiak meningkatkan tenaga kelakian dan baik jika disinergikan bersama Omega3. Bagaimana ini berlaku? Satu kajian yang dilakukan di Universiti Malaya (UM) menunjukkan bahawa tikus putih yang diberikan Radix menunjukkan penambahan 480% hormon jantan manakala tikus betina pula melahirkan anak jantan lebih daripada anak betina dengan nisbah 3:1.
Kopi Radix mengandungi 5 herba pilihan :
1. Tongkat Ali untuk tenaga
2. Pokok Mata Pelanduk untuk sendi
3. Pokok Teja Lawang untuk pengimbangan angin
4. Pokok Tebu Gajah untuk antidot
5. Pokok Mengkudu Hutan untuk pencernaan

Komposisi:
(15 peket bagi kotak kecil dan 32 peket bagi kotak jumbo) :
Tongkat Ali dan Herba terpilih
Dos:
Boleh diminum sehingga 6 peket sehari

Harga :
Kotak Kecil -
Semenanjung : RM15
Sabah/Sarawak : RM18
Kotak Jumbo -
Semenanjung : RM30
Sabah/Sarawak : RM36

Coscinium Plus (Herba Resdung & Alahan)


Produk ini digunakan untuk mengatasi masalah ‘allergy’ atau alahan terhadap beberapa jenis makanan. Herba akar Mengkunyit (Coscinumm Blumeanum) yang tumbuh menjalar dan memanjat mengandungi flavanoid bertindak sebagai anti oksidan akan menghilangkan pengeluaran histamin dan alahan serta membantu meningkatkan kadar Vitamin C. Ia juga akan melindungi kerosakan sel akibat radikal bebas serta menguatkan sendi.

Oleh kerana Coscinium Plus termasuk produk panas, pengguna harus menggunakan dos yang rendah pada peringkat awalan. Ia boleh disinergikan dengan Bedak Jasmin, Tompok Hitam, Ficus yang mempunyai kaitan dengan alahan. Kemungkinan akan berlaku sedikit tanda-tanda yakni pengguna akan menjadi lebih serius pada peringkat awal pengunaannya. Namun teruskan penggunaannya kerana ia bersifat sementara sahaja. Ini yang dikatakan sebagai ‘Direction Of Cure’ (DOC). Pengidap alahan adalah dinasihatkan supaya menghindari kawasan debu, makanan seperti udang, sotong, ketam, ayam, belacan, budu dan cencalok.

Komposisi (75 Kapsul per botol) :

1. Coscinumm Blumeanum
2. Nepenthe Spp
3. Rusiga Spp

Dos :

Umur bawah 8 tahun amalkan 1 kapsul. Boleh dibuka kapsul dan dimasukkan ke dalam air atau susu. Umur 9 hingga 18 tahun amalkan 2 kapsul malam dan 1 kapsul pagi. Minum bersama Teh Herba. Alahan yang kronik boleh diambil bersama Madu Asli. Untuk buasir diambil bersama Ficus dan sapukan Minyak But-But pada bahagian dubur.

Harga :
Semenanjung : RM20
Sabah/Sarawak : RM22

Minyak But-But


Minyak But-But mengandungi ramuan lebih dari 100 jenis herba, termasuklah jenis tumbuhan yang kebiasaannya digunakan oleh burung But-But untuk membuat sarangnya.
Kelebihan Minyak But-But adalah seperti berikut:-

Untuk Patah Tulang
Panaskan minyak dan sapukan pada bahagian yang patah dan terus balutnya dengan kain. Amalkan bersama Radix sebanyak 6 kapsul sehari.

Untuk Buasir
Sapukan Minyak But-But pada bahagian dubur/anus yang terkeluar. Amalkan bersama Ficus, Pelawas dan Coscinium Plus.


Untuk Darah Tinggi dan Lumpuh atau Stroke
Panaskan minyak sedikit dan sapukan pada bahagian leher dan bahagian yang terasa kesemutan dan lumpuh.

Untuk Urut
Minyak ini bersifat sejuk diluar dan didalam ia akan meresap ke lapisan epidermis yang mampu untuk mengubati saraf yang terganggu.
Sengatan Serangga
Ambil kapas dan basahi minyak ini dan letakkan pada bahagian yang terkena sengatan.

Luka Kecil-Kecil
Ambil kapas dan basahi minyak ini dan letakkan pada bahagian yang terkena sengatan.

Terkena Air Panas dan Luka Terbakar
Sapukan minyak ke bahagian yang mengelembung.

Cirit-Birit
Minum satu sudu kecil bersama air suam.

Kembung Perut
Panaskan sedikit minyak dan urut perlahan-lahan secara berulang kali di bahagian perut secara memutar. Untuk kanak-kanak gunakan daun sirih dan sapukan minyak pada bahagian perut.

Asma
Kanak-Kanak kecil, minum satu sudu kecil pada waktu malam dan sapukan pada bahagian dada dan selimutkan kanak-kanak tersebut.

Kanak-Kanak Yang Sering Kencing Malam
Sapukan pada bahagian ari-ari sebelum tidur. Dicadangkan amalkan bersama Madu Asli.
Bayi Sering Menangis Pada Waktu Malam
Sapukan pada bahagian kening atas pada setiap waktu malam.

Lemah Tenaga Batin
Lakukan urutan pada bahagian zakar pada setiap hari.

Wanita Menopouse
Digunakan untuk menghilangkan rasa sakit bersama suami.

Komposisi (75 ml per botol) :

1. Kaempferia Galanga
2. Melaleuca Lecodendron
3. Cocos Nucifera Oil
4. Tinospora Crispa

Harga :
Semenanjung : RM10
Sabah/Sarawak : RM12.50

Serbuk Pencuci Freesia


Keistimewaan :
1. Mudah larut dan kurang buih agar mudah dibilas.
2. Bertindak menanggalkan kotoran degil dengan mudah.
3. Tidak melusuhkan pakaian berwarna.
4. Proses menggosok pakaian akan lebih mudah dan terurus.
5. Tidak merosakkan tangan.
6. Pakaian lebih harum dan berseri.
7. Air yang dibilas boleh digunakan sebagai baja tumbuhan kerana ia bersifat organik.

Komposisi :
1 kg per kotak

Harga :
Semenanjung : RM10
Sabah/Sarawak : RM12

Sabun Saffron


Sabun Ekstrak Saffron.
Menghaluskan kulit dengan wangian semulajadi.


Sabun Saffron dengan ekstrak bunga-bunga terpilih, wangian asli dan Tea Tree Oil. Bertindak menghalus dan menyegarkan kulit anda selepas mandian. Sesuai untuk mandian pengantin bersama sintok limau dan untuk membangkitkan aura haruman semulajadi.

Komposisi (80 gram per buku) :
Ekstrak bunga terpilih, tea tree oil dan haruman serai wangi.

Harga :
Semenanjung : RM6
Sabah/Sarawak : RM7

Sabun Susu Kambing


Sabun Susu Kambing.
Pelembap dan pemutih serta melindungi kulit anda.


Sabun susu kambing asli yang mengandungi bahan pemutih dan pencerah semulajadi. Sangat sesuai untuk kulit yang sensitif pada bahang matahari dan perubahan cuaca. Ia mengandungi pelembap, mencegah kulit menjadi kering dan kasar. Sesuai digunakan untuk seisi keluarga.

Komposisi (80 gram per buku) :
Susu kambing

Harga :
Semenanjung : RM6
Sabah/Sarawak : RM7

Sabun Cassia


Sabun Ekstrak Gelenggang.
Mencegah punca kegatalan kulit anda.


Dihasilkan dari khasiat Gelenggang, Tea Tree Oil dan haruman Serai Wangi. Berkesan sejak turun-temurun untuk menyingkirkan ekzema, fungus, gatal-gatal, panau dan kurap. Baik untuk masalah kulit kanak-kanak dan orang dewasa. Kurang sesuai untuk perawatan muka.

Komposisi (80 gram per buku) :
Gelenggang, tea tree oil dan haruman serai wangi.

Harga :
Semenanjung : RM6
Sabah/Sarawak : RM7

Sabun Asiatica XT


Sabun Ekstrak Pegaga.
Pelembap serta melindungi kesihatan kulit anda.

Dihasilkan dari ekstrak pegaga (Centella asiatica), Tea Tree Oil dan haruman Serai Wangi. Dapat mengekalkan kelembapan dan memelihara kulit secara semulajadi. Sabun Asiatica XT melapisi kulit dari sinaran matahari (UV) dan menjadikan kulit anda segar dan selesa sentiasa.

Komposisi (80 gram per buku) :
Centella asiatica, tea tree oil dan haruman serai wangi.
Harga :
Semenanjung : RM6
Sabah/Sarawak : RM7

Tonik Rambut Pandan


Satu kajian menunjukkan bahawa dalam masa 100 tahun lagi semua lelaki dan perempuan akan menghadapi masalah keguguran rambut yang kritikal. Menurut seorang pakar rambut Professor Lubowe mengatakan bahawa punca kebotakan adalah seperti berikut:-
1. Air dan makanan yang semakin kotor dan mengandungi bahan kimia berbahaya.
2. Pencemaran udara yang semakin kritikal.
3. Tabiat suka menggunakan pewarna rambut, kerinting, meluruskan, penggunaan gel dan bahan kimia yang lain.

Kulit kepala di bahagian kulit kepala terdapat banyak pembuluh darah. Aliran darah yang terdapat pada lapisan kulit kepala berfungsi untuk membekalkan nutrien kepada akar rambut supaya menjadi lebih subur bagi pertumbuhan rambut. Tonik Pandan Rambut mengandungi pelbagai bahan yang diperlukan oleh akar rambut, kulit kepala dan rambut. Produk ini juga dapat mencegah berlakunya lkelemumur, rambut bercabang dan pertumbuhan mikroflora.
Komposisi (75 ml per botol) :
Minyak Zaitun dan Herba Pilihan
Dos :
Gunakan setiap hari. Waktu yang paling sesuai ialah pada waktu sebelum tidur dan waktu pagi. Urut dan picit pada kepala supaya menyerap ke akar rambut.

Harga :
Semenanjung : RM15
Sabah/Sarawak : RM18

Ubat Gigi Herba


Ubat Gigi Herba HPA dengan khasiat daun mambu dan bunga cengkih. Antara kelebihan :
1. Diiktiraf HALAL oleh JAKIM
2. Diperbuat daripada sumber semulajadi iaitu daun mambu dan bunga cengkih
3. Tidak mengandungi gelatin dan serbuk tulang (Dicalcium Phosphate)
4. Tidak mengandungi florida yang merbahaya kepada usus
5. Mampu menyelesaikan hampir semua masalah gigi dan gusi

Dengan mengamalkan ubat gigi herba HPA, nafas akan menjadi segar, gusi sihat, kuman serta kaviti di dalam mulut dapat dibasmi serta menjadikan gigi kuat dan bersinar.

Khasiat Daun Mambu
Herba yang berasal dari India dan Myanmar ini terkenal sebagai antiseptik atau antibakteria bagi mencegah masalah gusi dan gigi berlubang.

Khasiat Bunga Cengkih
Herba yang berfungsi untuk menguatkan gigi dan seterusnya mencegah kerosakan gigi serta menyegar dan mengharumkan nafas.

Komposisi (200 gram per tiub) :
1. Azadirachta indica 2. Eugenia caryphyllata

Harga :
Semenanjung : RM6
Sabah/Sarawak : RM7

Tuesday, June 9, 2009

Kapsul IMT (Imuniti)Khasiat:
1. Menguatkan sistem pertahanan badan @ antibodi
2. Mengandungi herba hempedu bumi dan herba untuk deep cleansing
3. Melancarkan peredaran darah, mengurangkan berat badan dan mengatasi masalah angin dalam badan
4. Melawas pembuangan air kecil
5. Membantu melancarkan sistem penghadaman, mengatasi masalah sembelit dan melawaskan pembuangan air besar
6. Mengurangkan masalah jerawat dan masalah penyakit kulit
7. Melegakan batuk, demam dan selsema

SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 22.00
Sabah & Sarawak: RM25.00

Ulasan/Artikel Tulisan Tn Haji Ismail bin Haji Ahmad, Pengarah Urusan HPA Tentang Produk Kapsul IMT

IMT - Pain killer daripada HERBA.

Sesudah sekian lama masyarakat menggunakan ubat tahan sakit daripada kimia. kini HPA berjaya memperkenalkan pain killer daripada herba yang dikenali sebagai IMT. IMT bukan sahaja menghilangkan kesakitan tetapi ia merupakan anti peradangan yang kuat dan tidak meninggalkan kesan sampingan seperti ubatan yang lain.

Hari ini kita bercakap tentang side effect sesuatu ubatan kimia tetapi kita juga perlu dalam masa yang sama menyediakan pengganti kepada ubatan yang sering digunakan seisi rumah. Syukur kerana IMT ternyata memberikan kesan kelegaan sakit lebih cepat atau sama dengan ubatan kimia tetapi tanpa bahan yang boleh memberikan kesan negatif dalam jangkamasa yang panjang . amin.

Herba Jawi (Misai Kucing)


Kandungan herba utama: Herba Misai Kucing


Kepentingan:
1. Mengandungi sifat-sifat anti alergi, antihipertensi, anti inflamatori dan diuretik.
2. Digunakan untuk merawat arteriosclerosis (penyakit pada sirkulasi dan kapilari darah), ghout, batu karang, batu hempedu, diabetes dan rheumatisme.
3. Salah satu cara ia bertindak ialah dengan meningkatkan aliran pembuangan air kecil pesakit.
4. Bersifat anti fungi dan anti bakteria.
5. Mengandungi kalium yang mempunyai khasiat diuretik dan pelarut batu karang (saluran kecing).


Harga:
Semenanjung Malaysia : RM 22.00
Sabah & Sarawak: RM25.00

Herba D Campuca


Khasiat:
1. Mengatasi masalah lendir atau mukus dalam salur pernafasan.
2. Mengatasi masalah asma/athma.

Harga:
Semenanjung Malaysia : RM 22.00
Sabah & Sarawak: RM25.00

Ulasan/Artikel Tulisan Tn Haji Ismail bin Haji Ahmad, Pengarah Urusan HPA Tentang Produk Herba D Campuca

Produk Kampucha.
Salah satu lagi produk kapsul yang dipasarkan melalui MLM HPA. Produk ini dibuat daripada daun betik dan khasiatnya yang paling ketara ialah untuk penyakit-penyakit kardiovaskular seperti darah tinggi dan jantung. Getah betik pada daun mengandungi bahan yang dikenali sebagai “papain” mengelakan berlakunya pengerasan di dinding arteri darah yang menyebabkan penyakit arteriskelorosis.

Getah betik digunakan untuk melembutkan daging dalam masakan benar-benar juga berfungsi bagi penyakit jantung koronari. Pesakit darah tinggi juga akan memberikan kesan yang sangat baik dimana darah akan turun keparas normal selepas pengambil herba ini. Selain daripada itu banyak kajian menunjukan keujudan “papain” sangat berguna terutama untuk batuk jika setitik getah betik dicampurkan dalam satu sudu madu lebah HPA.selamat mencuba.

Herba Curcumin


Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 22.00
Sabah & Sarawak: RM25.00

Ulasan/Artikel Tulisan Tn Haji Ismail bin Haji Ahmad, Pengarah Urusan HPA Tentang Produk

Herba Curcumin
Merupakan produk baru yang dihasilkan daripada kunyit terpilih untuk tujuan kesihatan terutamanya sebagai “pencuci Rahim” kepada wanita. Kunyit memang membersihkan rahim terutamanya peradangan, keputihan, ketumbuhan dan sebarang jangkitan. Rimpang kunyit digunakan bersama Kapsul IMT menjadi ubat untuk fibroid yang berkesan disamping itu curcumin juga adalah herba antibiotik alami yang sangat kuat.
Kelebihan kunyit dalam kajian sunguh banyak seperti:
1. Alzheimer’s disease
2. kanser
3. gangguan hati
4. Sakit sendi
5. demam kuning
6. Senggugut7. kencing berdarah
8. buasir
9. penyakit kardiovaskular
10. menurunkan kolesterol dll.

Kunyit mengandungi 5% essential oil dan 3% curcumin (polyphenol). Pengambilan produk untuk efektif adalah seperti berikut:
berat badan dibawah 50kg - 2 biji, 3x sehari
berat badan antara 50kg - 90 kg - 3 biji, 3x sehari
lebih daripada itu/perawatan - 5 biji, 3x sehari
InsyaAllah satu produk lagi yang bernilai tinggi tetapi tidak ramai yang mengetahuinya.

Kelebihan Curcumin
Masalah dihati akan kelihatan di mata . Keracunan hati akan menunjukan mata putih menjadi semakin kuning. Termasuklah batu hempedu, sirosis, hepatitis dan lain-lain lagi. Mata menjadi kuning memberikan petanda awal perlu mencari ubatan herba yang menghasilkan warna kuning yang kuat seperti Kunyit atau karet kuning.

Kunyit sangat baik untuk melindungi hati dari mengalami kerosakan akibat dari toxid yang masuk kedalam tubuh, jangkitan kuman dan juga batu hempedu. Satu lagi kelebihan kunyit ialah untuk katarak. Kunyit mengandungi curcumin yang amat efektif mencegah katarak. Banyak penelitian di Universiti membuktikan curcumin terbaik untuk rawatan ini.

Garlic Oil Softgel

Khasiat dan Kelebihan:

1. Sebagai antibiotik alami di dalam tubuh manusia.
2. Menghambat kemerosotan otak dan sistem kekebalan
3. Membantu menghambat proses penuaan.
4. Menghambat pertumbuhan sel kanser.
5. Dengan mengamalkan bawang putih, risiko terkena kanser dapat dikurangkan.
6. Bawang putih yang diamal secara rutin dalam jangka waktu tertentu dapat membantu menurunkan kadar kolesterol.
7. Zat anti-kolesterol dalam bawang putih yang bernama ajoene menolong mencegah penggumpalan darah.
8. Bawang putih dapat membantu meredakan stress dan kemurungan.
9. Bawang putih mengandung vitamin A, B, C, kalsium, potasium.
10. Bawang putih mengandungi antioksidan, karoten dan selenium.
11. Meningkatkan insulin darah bagi penderita diabetes.
12. Melumpuhkan radikal bebas yang mengganggu sistem kekebalan tubuh
13. Bermanfaat sebagai penawar racun (detoxifier) yang melindungi tubuh dari berbagai macam penyakit.

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 32
Sabah & Sarawak: RM 36

Vitamin E Alami Softgel

Keterangan lanjut tentang produk ini akan dikemaskini kemudian.

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 48
Sabah & Sarawak: RM 58

Madu Coscinium (Herba Resdung)

Produk ini sangat baik untuk merawat masalah resdung.

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 30
Sabah & Sarawak: RM 35

Berita Berkaitan:

Produk Baru Dari Madu
Produk baru yang akan dikeluarkan merupakan sinergi herba dan madu dan ianya memberikan kesan yang maksima disamping pengurangan kepada kos untuk pembelian 2 produk sekaligus.

Produk yang dikeluarkan ialah seperti berikut:-
1. Madu Plantisol
2. Madu Vitex
3. Madu Radix
4. Madu Paramaria
5. Madu Coscinium (sudah dikeluarkan)
6. Madu Ardisia (sudah dikeluarkan)
7. Madu Cuka

Sesuatu herba yang dicampurkan madu akan memberikan kesan yang menyeluruh kerana madu bertindak sebagai katalis bagi membangkitkan kekuatan sesuatu herba. InsyaAllah.

Sumber: Blog JawiMedHerb.blogspot.com

Madu Ardisia (Herba Ghout)

Produk ini sangat baik untuk merawat masalah ghout.

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 30
Sabah & Sarawak: RM 35

Berita Berkaitan:

Produk Baru Dari Madu
Produk baru yang akan dikeluarkan merupakan sinergi herba dan madu dan ianya memberikan kesan yang maksima disamping pengurangan kepada kos untuk pembelian 2 produk sekaligus.

Produk yang dikeluarkan ialah seperti berikut:-
1. Madu Plantisol
2. Madu Vitex
3. Madu Radix
4. Madu Paramaria
5. Madu Coscinium (sudah dikeluarkan)
6. Madu Ardisia (sudah dikeluarkan)
7. Madu Cuka

Sesuatu herba yang dicampurkan madu akan memberikan kesan yang menyeluruh kerana madu bertindak sebagai katalis bagi membangkitkan kekuatan sesuatu herba. InsyaAllah.

Sumber: Blog JawiMedHerb.blogspot.com

Madu Tualang Asli

Produk ini dihentikan sementara pengeluarannya.

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 23
Sabah & Sarawak: RM 27

Madulia (Ubat Batuk)


Panduan/Petua Tulisan Tn Haji Ismail, Pengarah Urusan HPA Berkaitan Madulia

Madulia sudah berada di pasaran
Madu lebah boleh dijadikan ubat batuk jika di campurkan dengan halia merah, cengkih dan kulit kayu manis. Kini HPA mengeluarkan produk ubat batuk kesihatan tanpa bahan kimia yang dinamakan MADULIA. Daripada testimoni awal yang saya terima menunjukan produk ini InsyaAllah akan teguh dipasaran kerana kehendak pengguna kepada bahan alami semakin meningkat.

Disamping itu, MADULIA juga menghilangkan kahak dalam ruang pernafasan khusus pada mereka yang ada athma. Boleh digunakan pada semua peringkat umur.

Madulia ubat batuk HPA
Ubat batuk MADULIA kini akan mula dipasarkan oleh AWM. MADULIA menggunakan halia sebagai bahan utama. Ramuan dari beberapa jenis rempahan ini dijangka akan memberikan pilihan kepada pengguna bagi menggantikan penggunaan ubat batuk yang lain. Kita namakan MADULIA kerana madu digunakan sebagai media untuk perawatan batuk disamping herba lainnya.

Tahukah anda bahawa dalam tempoh 24 jam tidak ada seekor kuman pun yang boleh hidup didalam madu. Oleh sebab itu pada zaman dahulu madu sangat terkenal dijadikan sebagai ubat batuk yang mujarab. InsyaALLAH.

Harga:
Semenanjung Malaysia: RM 10
Sabah & Sarawak: RM 12